februari 28

Bobine vervangen BMW E60 E61 E90, afgebroken bobine verwijderen

0  comments

Je merkt het meteen aan het rijden, 1 cylinder doet niet meer mee. Met behulp van INPA kun je de loop tijdens statinair draaien meten:

Idle. Measurements of mechanical efficiency | Bimmerprofs.com | NOx  emulator NOXEM 129 | 130 | 402 developed for BMW N43 & N53 series engines

En toen zag ik (boven is niet mijn auto maar een voorbeeld) meteen dat cylinder 4 van de BMW 645ci (E64) niet mee deed. Je merkt het ook, geen mooi draaien en je dashboard geeft een motorstoring inclusief de melding dat je wel kunt doorrijden meer dan wel voorzichtig.

Motormanagement lampje brandt: wat betekent dit nu? | Diks.nl

Tijd voor een nieuwe bobine. Is niet een erg groot probleem, is redelijk goed te vervangen en kost ongeveer 15 tot 20 euro per bobine.

Waarom gaat de bobine kapot?

Dat is wel goed om jezelf dat af te vragen. In mijn geval was dat na de vorstperiode en ik denk dat er vocht in is gelopen en dat de bobine kapot is gevroren.

Aan de slag

Paar stappen om te doen:

  • plastic kap van de motor halen
  • linker kant plastic kap verwijderen (cylinder 4 is de achterste van de 4 links), ze tellen van linksonder naar boven 1-2-3-4 en dan rechts onder naar boven 5-6-7-8
  • steun losmaken van de airco (2 x 10mm) en let op dat er metalen busjes zijn die makkelijk tussen het blok kunnen vallen in de binnekant van de rubber steunen (mocht er toch 1 vallen, bij een E64 kun je achter het wiel een klep losschroeven (9 x 8mm) en dan kun je bij gevallen delen
  • kabel losmaken van de bobine
  • en de bobine eruit trekken

en toen ging het fout …

Bij het verwijderen bleek dat de bobine was afgebroken, net onder het metalen deel. Het ondersteel deel met kuntstof en rubber zat muurvast. Later bleek dat die was vast gaan zitten door corrosie. Een foto laat zien dat er een deel is blijven zitten.

Trial en error

Na uitvoerig peuterwerk met een kleine pikhaak lukte het niet om alles te verwijderen. Wat hielp was een hele scheut remreiniger en een pikhaak om de olie langs de rubber huls te geleiden van het deel wast is blijven zitten. En toen schoot de bobinerest los en was een nieuwe te plaatsen.

Plaatsen is bij cylinder 4 ook niet zo eenvoudig omdat de bijvul aansluiting van de airco in de weg zit maar als je die los hebt en opzij duwt kan de bobine achterlangs gemonteerd worden.

Wel even de foutmelding wissen en blij verder rijden.


Tags


You may also like

Tools voor coderen BMW / Mini

Tools voor coderen BMW / Mini
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!