februari 28

Bobine vervangen BMW E60 E61 E90, afgebroken bobine verwijderen

0  comments

Je merkt het meteen aan het rijden, één cilinder doet niet meer mee. Met behulp van INPA kun je de loop tijdens stationair draaien meten:

Idle. Measurements of mechanical efficiency | Bimmerprofs.com | NOx  emulator NOXEM 129 | 130 | 402 developed for BMW N43 & N53 series engines

En toen zag ik meteen dat cilinder 4 van de BMW 645ci (E64) het niet meer deed (het schema boven is niet van mijn auto maar een voorbeeld). Je merkt het ook, de motor draait niet mooi en je dashboard geeft een motorstoring aan inclusief de melding dat je wel kunt doorrijden maar dan wel voorzichtig.

Motormanagement lampje brandt: wat betekent dit nu? | Diks.nl

Tijd voor een nieuwe bobine. Is geen erg groot probleem, is redelijk goed te vervangen. Het kost ongeveer 15 tot 20 euro per bobine.

Waarom gaat de bobine kapot?

Het is wel goed om jezelf af te vragen waarom de bobine kapot is gegaan. In mijn geval was dat na een vorstperiode en ik denk dat er vocht in is gelopen en dat de bobine kapot is gevroren.

Aan de slag

Om het probleem op te lossen zijn er een paar stappen om te doen:

  • plastic kap van de motor halen;
  • linker kant plastic kap verwijderen (cilinder 4 is de achterste van de 4 links), ze tellen van linksonder naar boven 1-2-3-4 en dan rechts onder naar boven 5-6-7-8;
  • steun losmaken van de airco (2 x 10mm) en let op dat er metalen busjes zijn die makkelijk tussen het blok kunnen vallen in de binnenkant van de rubber steunen (mocht er toch een vallen, bij een E64 kun je achter het wiel een klep losschroeven (9 x 8mm) en dan kun je bij gevallen delen;
  • kabel losmaken van de bobine;
  • en de bobine er uit trekken.

en toen ging het fout …

Bij het verwijderen bleek dat de bobine was afgebroken, net onder het metalen deel. Het onderste deel met kunststof en rubber zat muurvast. Later bleek dat dat was veroorzaakt door corrosie. Een foto laat zien dat er een deel is blijven zitten.

Trial en error

Na uitvoerig peuterwerk met een kleine pikhaak lukte het niet om alles te verwijderen. Wat hielp was een hele scheut remreiniger en een pikhaak om de olie langs de rubber huls te geleiden van het deel wat is blijven zitten. En toen schoot de bobinerest los en was een nieuwe te plaatsen.

Plaatsen is bij cylinder 4 ook niet zo eenvoudig omdat de bijvul aansluiting van de airco in de weg zit maar als je die los hebt en opzij duwt kan de bobine achterlangs gemonteerd worden.

Wel even de foutmelding wissen en blij verder rijden!


Tags


You may also like

Tools voor coderen BMW / Mini

Tools voor coderen BMW / Mini
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!