februari 24

Tools voor coderen BMW / Mini

0  comments

Er is veel mogelijk bij het coderen maar dat betekent niet dat je dat ook allemaal moet doen. Er zijn wel leuke extra’s zoals automatisch inklappen van de spiegels of activeren van de AUX op een BMW E60 / E61 / E63 en E64 die je met coderen eenvoudig mogelijk maakt.

Wat hebben we aan mogelijkheden?

Carly

Dit is Carly die bestaat uit een app op je smartphone/tablet en een bluetooth OBD connector. Carly is voor meerdere merken bruikbaar. Je kunt een licentie nemen voor alle auto’s. Om de actuele prijs te vinden is nogal een uitdaging maar bespaar je de moeite, we adviseren geen gebruik te maken van Carly omdat de functionaliteit zeer beperkt is.

Protool van Bimmergeeks

Protool is een app voor Android smartphone of tablet. Dus geen IOS versie maar wij hebben ook ergens een goedkope Android tablet gebruikt voor dit ene doel. De app software is gratis maar als je zowel wilt testen als coderen dan heb je een licentie nodig van pakweg 150 euro ($85 + $75).

De software is geschikt voor BMW, mini en Rolls Royce. Je hebt daarnaast ook een OBD kabel nodig. Omdat die OBD kabels worden geleverd met USB aansluiting zul je een mini-USN naar USB (vrouw) kabel moeten hebben.

Let op: voor coderen heb je een K+DCAN kabel versie nodig met schakelaar zodat je twee poorten op de OBD poort kunt kortsluiten.

Protool is een echte aanrader, super eenvoudig in gebruik en in export modus kun je eigenlijk alles coderen wat je ook met NCS Expert kunt doen. Maar ook bijvoorbeeld het coderen van je VIN nummer in nieuwe ECU’s is prima te doen. En natuurlijk ook het uitlezen van alle fouten en wissen van de foutcodes. Het geeft een directe link naar Google voor zoeken naar gevonden foutcodes.

NCS Expert set / extra informatietools

Als je liever wilt gebruik maken van een complete set van tools op je Windows laptop (of Mac met Windows emulator) dan is de NCS set een heel goed optie.

De hele set bestaat uit:

ApplicatieDoel
INPAINPA is niet alleen voor het checken of er verbinding is tussen computer en OBD poort. INPA is een uitstekende tool voor uitlezen van allerlei waarden, zoals bijvoorbeeld uitlezen van onregelmatige loop bij stationair draaien.
NCS ExpertDit is natuurlijk de meest bekende tool waarmee je bijvoorbeeld heel makkelijk je factory orderlist kunt aanpassen (toevoegen AUX) maar waarmee je ook heel makkelijk elke controller kunt uitlezen, aanpassen en weer terugschrijven.
– ga wel op zoek naar de juiste profielen
– ga ook op zoek naar de meest recente SP-data set
NCS DummyNCS Expert maakt een TRC file aan die je heel makkelijk met een tekst editor kunt aanpassen waarna je opslaat als .MAN file en codeert. Maar als je een makkelijk userinterface waardeert gebruik je je NCS Dummy.
Tool32Hirmee kun je in een dialoog komen met de ECU’s zpdat je bijvoorbeeld via parameters ECU’s kunt testen. Een functie die ook mogelijk is om via parameters de VIN te schrijven naar een ECU.
WinKFPDit gebruik je vooral als je nieuwe versies firmware in je ECU’s wilt plaatsen, soms nodig als je bijvoorbeeld een CCC -> CIC update hebt gedaan en de AMP software moet updaten.
ISTARheingold levert ISTA/P (programmeren) en IST/D (diagnose) waarmee je in een heel mooie userinterface je diagnose kunt stellen. Het mooie is dat je meteen toegang hebt tot afbeeldingen zoals in ETK.
BMW ETK / TIS / WDSAls je dieper wilt gaan en wilt weten waar alles is te vinden, zekeringen, plaats modules, elektrische schema’s en veel meer dan is dit een echte aanrader.

ISTA/D voorbeeld:


Tags


You may also like

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!